Kwaliteit :
de sleutel van ons succes
Vleesbedrijf P. Wils is “de specialist” in het uitbenen van varkenskoppen.
Ons bedrijf, opgericht door Pierre Wils in het jaar 1957 en gevestigd te Grobbendonk, wordt momenteel geleid door de tweede generatie.
Over een periode van meer dan 66 jaar zijn we geëvolueerd
van een lokale producent tot een belangrijke partner voor de vleesverwerkende
industrie, en dit wereldwijd.
Ons succes is te danken aan een sleutelelement dat terug te vinden doorheen het hele bedrijf, namelijk kwaliteit, een adagio dat dagelijks wordt gerealiseerd door alle medewerkers in onze fabriek.
Onze medewerkers vormen een hecht team, dat niet alleen kwaliteit, maar ook een grote flexibiliteit garandeert.
Iedere klant is voor ons belangrijk, want iedere tevreden klant helpt onze visie te realiseren:
”onze positie en reputatie als belangrijke fabrikant op de wereldmarkt te behouden en te verstevigen”.
Historie :
1957 Pierre Wils startte zijn eigen bedrijf in vee, vlees en bijproducten te Antwerpen.
De bedrijvigheid richtte zich voornamelijk op handel in slachtafvallen en uitbenen van rundskoppen.
1960 Pierre Wils startte bijkomend met het uitbenen van varkenskoppen.
1985 Samenwerking met het bedrijf Fernandez-Turnez. De productiecapaciteit bedroeg +/- 80 Ton varkenskoppen/week en +/- 1.000 rundskoppen/week.
1987 Overname Fernadez-Turnez.
Verhuis naar nieuwe locatie te Deurne.
Pierre Wils wordt bijgestaan door zijn zonen, Eric en Marc.
1991 Aankoop semi-automatische uitbeenmachine voor varkenskoppen.
1998 Verhuis naar nieuwe fabriek te Grobbendonk.
Aankoop 2e semi-automatische uitbeenmachine voor varkenskoppen.
Verhoging productiecapaciteit naar +/- 450 Ton varkenskoppen/week.
1999 Installatie voor gedroogd Petfood.
2000 Overdracht bestuur aan Eric en Marc Wils.
2008 Gevalideerd autocontrolesysteem (QA).
2009 Certificatie BRC Global Standard for Food Safety en certificatie autocontrolesysteem (QA).
2011 Overlijden Pierre Wils 30.10.1935 – 28.05.2011
2017 60 jarig bestaan Vleesbedrijf P. Wils.
|